• Посилання скопійовано

Оподаткування відшкодування витрат працівника на придбання авіаквитків

Податківці у листі від 15.06.2017 р. № 649/6/99-99-13-02-03-15/ІПК розглянули випадки, за яких умов відшкодування витрат придбаних авіаквитків не є додатковим благом відрядженого працівника

Оподаткування відшкодування витрат працівника на придбання авіаквитків

За яких умов, відшкодування вартості авіаквитка не є додатковим благом 

Згідно із пп. 165.1.11 ПКУ не є об’єктом оподаткування ПДФО кошти, отримані працівником на відрядження або під звіт і розраховані згідно із п. 170.9 ПКУ

Відповідно до пп. 170.9.1 ПКУ не є доходом працівника або члена керівних органів підприємств сума відшкодованих йому у встановленому законодавством порядку витрат на відрядження в межах фактичних витрат, зокрема на проїзд (у тому числі перевезення багажу, бронювання транспортних квитків) як до місця відрядження і назад, так і за місцем відрядження (у тому числі на орендованому транспорті).

Але ці відшкодовані витрати не є об’єктом оподаткування ПДФО лише за наявності підтвердних документів, що засвідчують вартість цих витрат у вигляді: 

  • транспортних квитків або транспортних рахунків (багажних квитанцій), у тому числі електронних квитків за наявності посадкового талона, якщо його обов'язковість передбачена правилами перевезення на відповідному виді транспорту, 
  • та розрахункових документів про їх придбання за всіма видами транспорту, в тому числі чартерних рейсів. 

Зверніть увагу: у разі придбання та використання працівником електронного авіаквитка підставою для відшкодування витрат на його придбання є цілий пакет документів:

  • оригінал  розрахункового або платіжного документа, що підтверджує здійснення розрахункової операції у готівковій чи безготівковій формі (платіжне доручення, розрахунковий чек, касовий чек, розрахункова квитанція, виписка з карткового рахунку, квитанція до прибуткового касового ордера);
  • роздрук на папері частини електронного авіаквитка із вказаним маршрутом (маршрут/квитанція);
  • оригінал відривної частини посадкових талонів пасажира.

 

Які реквізити повинен має посадковий талон

Податківці у коментованому листі роз’яснили і те, що собою представляє посадковий талон, який має надати працівник.

Відповідно до п. 7 розділу X Правил повітряних перевезень пасажирів і багажу, затверджених наказом Мінінфраструктури від 30.11.2012 р. №735, під час реєстрації пасажиру надається посадковий талон, у якому зазначаються:

  • його прізвище та ім’я,
  • код ІАТА або код ІСАО перевізника, 
  • номер рейсу, 
  • дата та час відправлення, 
  • час закінчення посадки у повітряне судно, 
  • номер виходу на посадку і номер посадкового місця (за наявності) на борту повітряного судна.

 

Якщо є посадковий талон, але розрахункового документу щодо придбання квитка немає

Якщо для відшкодування витрат на придбання електронного авіаквитка за наявності посадкового талона відряджений працівник не надає роботодавцю розрахункового документу, то за рішенням керівника підприємства ці витрати можуть бути відшкодовані працівнику. 

Але в такому випадку для працівника таке відшкодування буде вважатись додатковим благом відповідно до пп. 164.2.17 ПКУ та підлягатиме оподаткуванню ПДФО за правилами оподаткування додаткового блага (ставка 18%). Про це наголосили й податківці у коментованому листі. 

Однак, зверніть увагу: незважаючи на те, що такі кошти, отримані працівником на підставі авансового звіту про відрядження, податківці вперто називають не надміру витраченими коштами, а додатковим благом, відповідно до «ЗІР», таке «додаткове благо» відображатиметься в розділі І податкового розрахунку за формою № 1ДФ під ознакою доходу «118».  

Крім цього, такий дохід працівника оподатковуватиметься і військовим збором за ставкою 1,5%. А отже, його треба відобразити і у розділі ІІ форми № 1ДФ

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»