• Посилання скопійовано

Чи можна звільнити працівницю у відпустці для догляду за дитиною до трьох років?

Звільнення такої жінки з роботи до досягнення дитиною трьохрічного віку за закінченням строку трудового договору без працевлаштування вважається незаконним

Чи можна звільнити працівницю у відпустці для догляду за дитиною до трьох років?

Держпраці у Черкаській області надає роз’яснення чи має право роботодавець звільнити жінку, яка перебуває у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трьохрічного віку, якщо ця жінка працювала на місці основного працівника, який на той час знаходився у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трьохрічного віку.

На час відпустки основного працівника по догляду за дитиною до досягнення нею трьохрічного віку, роботодавець має право прийняти іншу особу за строковим трудовим договором, відповідно до вимог ст. 23 КЗпП.

Враховуючи вимоги ч. 2 ст. 184 КЗпП, звільнення жінок, які мають дітей віком до трьох років з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов`язковим працевлаштуванням. Обов`язкове працевлаштування зазначених жінок здійснюється також у випадках їх звільнення після закінчення строкового трудового договору. На період працевлаштування за ними зберігається середня заробітна плата, але не більше трьох місяців з дня закінчення строкового трудового договору.

Враховуючи викладене, звільнення такої жінки з роботи до досягнення дитиною трьохрічного віку за закінченням строку трудового договору без працевлаштування вважаємо незаконним.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Держпраці у Черкаській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»