• Посилання скопійовано

Працівник захворів на СОVID-19: які дії роботодавця?

Держпраці навела перелік дій роботодавця у разі підтвердження зараження працівника на СОVID-19

Працівник захворів на СОVID-19: які дії роботодавця?

Держпраці в Рівненській області зазначає, що проведення  розслідування випадків гострої респіраторної хвороби COVІD-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, відповідно до Порядку розслідування та обліку  нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на  виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року №337, стосується лише медичних працівників та інших працівників закладів Міністерства охорони здоров’я, що безпосередньо зайняті  у ліквідації епідемії та здійсненні заходів із запобігання  поширенню гострої респіраторної хвороби COVІD-19 , спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та лікування пацієнтів  із випадками гострої респіраторної хвороби  COVІD-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Так, керівник, підприємства, установи, закладу незалежно від форми власності, у  випадках лабораторно підтверджених фактів інфікування найманого працівника,  інформує із застосуванням сучасних засобів зв’язку ДУ ”Рівненський  обласний лабораторний центр МОЗ України”,  для проведення санітарно – протиепідеміологічних заходів вогнища інфекції у суб’єкта господарювання.

Нагадуємо, що обов’язковій самоізоляції (14 календарних днів) підлягають, особи які є контактними з джерелом інфекції (хворий з підтвердженим результатом ПЛР-тесту) та йому видадуть на період самоізоляції листок непрацездатності, як це передбачено п. 51 ч. 1 ст. 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Перші 5 днів такого лікарняного оплачується за рахунок роботодавця.

Також,  за погодженням між працівником і роботодавцем, для працівника може бути встановлений  гнучкий режим робочого часу (дистанційна робота), відповідно до ст. 60 КЗпП України.

За угодою сторін працівнику може надаватися щорічна відпустка, а також може  надаватися відпустка без збереження заробітної плати на весь період дії карантину, а її строк не враховуватиметься  в 15-денну  норму  на рік для відпусток за власний рахунок.

Роботодавець не в праві на власний розсуд не допустити до роботи працівника, лише за підозри, що він є носієм вірусу, оскільки контактував із хворим.

Низка постанов Головного державного санітарного лікаря України, якими затверджено Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідеміологічних заходів на період карантину за галузевим принципом, допоможуть суб’єктам господарювання організувати роботу:

Джерело: Держпраці у Рівненській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»