• Посилання скопійовано

Вихідні у січні 2021 року: коли і скільки відпочиватимемо?

У січні буде 12 вихідних з урахуванням новорічних та різдвяних свят. Зокрема, подовжені вихідні з 1 по 3 січня та з 7 по 10 січня

Вихідні у січні 2021 року: коли і скільки відпочиватимемо?

За загальним правилом, згідно зі ст. 73 КЗпП, у 2021 році на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводиться, зокрема, у такі святкові дні і дні релігійних свят у січні:

  • 1 січня - Новий рік;
  • 7 січня - Різдво Христове.

Цього року 1 січня припадає на п'ятницю. Тож в період новорічних свят будемо мати три вихідні поспіль - з 1 по 3 січня. 

Крім того, розпорядженням КМУ №1191-р Уряд рекомендував роботодавцям перенести робочий день з п’ятниці 8 січня на суботу 16 січня. У такому разі на різдвяні свята  буде ще чотири вихідні поспіль - з 7 по 10 січня.

Окремо зауважимо, що згідно зі ст. 53 КЗпП, напередодні святкових і неробочих днів тривалість роботи працівників (крім працівників, зазначених у ст. 51 КЗпП) скорочується на одну годину як при п'ятиденному, так і при шестиденному робочому тижні. Напередодні вихідних днів тривалість роботи при шестиденному робочому тижні не може перевищувати 5 годин.

Отже, у четвер 31 грудня та середу 6 січня робочий день при 40-годинному робочому тижні буде скорочено на 1 годину. 

Загалом же у січні 2020 року:

  • календарних днів - 31;
  • робочих днів - 19;
  • святкових та вихідних - 12.

Норми тривалості робочого часу на підприємствах у 2021 році можна переглянути тут >>>

 

Як працюватимуть банки?

За повідомленням НБУ, банки не працюватимуть з 1 по 3 січня включно та з 7 по 10 січня (але за необхідності можуть проводити касові операції).

А вже 4-6 та з 11 січня 2021 року СЕП і банківська система України будуть працювати у звичайному режимі

Щодо валютного курсу, то з 31 грудня 2020 року до 04 січня 2021 року включно діятиме офіційний курс гривні до іноземних валют та облікова ціна банківських металів, розраховані НБУ 30 грудня 2020 року.

 

Як буде працювати Держказначейство?

За повідомленням Держказначейства, 30 грудня 2020 року до 19.30 завершується прийняття електронних документів клієнтів із системи дистанційного обслуговування «Клієнт-казначейство - Казначейство» до облікових систем АС «Є-Казна Доходи», АС «Є-Казна ДБ».

31 грудня 2020 року органи Казначейства працюють без клієнтів, здійснюючи погашення та обслуговування державного боргу в національній валюті, а також зарахування надходжень до бюджетів різного рівня.

Починаючи з 4 січня 2021 року органи Казначейства працюють у звичайному режимі.

 

Графік роботи ДПС

ДПС повідомила, що у зв’язку з перенесенням робочих днів з п’ятниці 8 січня 2021 року на суботу 16 січня 2021 року та з урахуванням визначення тривалості операційного дня відповідно до пункту 3 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою №12467, 8, 9, 10 січня 2021 року – вихідні та святкові дні, протягом яких реєстрація податкових накладних та розрахунків коригування до них не здійснюватиметься.

Операційні дні для приймання до обробки податкових накладних та розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних у 2021 році – 4 – 6  січня та з 11 січня.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»