• Посилання скопійовано

Мінекономіки не втрачає надії змінити трудове законодавство

У Мінекономіки відбулася зустріч з Міжнародною організацією. За її результатами було встановлено, що чинне українське трудове законодавство потребує докорінних змін. У тісній співпраці з міжнародними партнерами, роботодавцями та профспілками Мінекономіки планує розробити сучасне прогресивне трудове законодавство

Мінекономіки не втрачає надії змінити трудове законодавство

26 лютого у Мінекономіки відбулась зустріч заступника Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігоря Дядюра зі старшим технічним радником Проєкту Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» Джемалом Ходжічем та менеджером Проєкту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні» Антоніу Сантушем. Також у заході взяли участь представники Мінекономіки та національний координатор Міжнародної організації праці (МОП).

Учасники обговорили роботу існуючих проєктів в сферах посилення соціального діалогу, реформування ринку праці й політики зайнятості, модернізації трудових відносин та детінізації сфери праці, а також оновлення законодавства з охорони праці. 

Крім того, під час зустрічі були визначенні актуальні завдання державної політики в сфері оплати праці та врегулювання питань заборгованості з її виплати.

«Очевидно, що чинне українське трудове законодавство потребує докорінних змін. В тісній співпраці з міжнародними партнерами, роботодавцями та профспілками ми маємо розробити сучасне прогресивне трудове законодавство, в основі якого – рівні можливості, легальна зарплата та захист прав працівників», – зазначив заступник Міністра Ігор Дядюра

Сторони домовились про подальше розширення сфер співпраці Мінекономіки та Міжнародної організації праці, а також обговорили перспективні кроки з реалізації діючих проєктів.

Нагадаємо, що Міжнародна організація праці в межах Програми гідної праці для України реалізує проєкти технічної підтримки, спрямовані на наближення України до міжнародних стандартів у сфері трудових відносин та налагодження процесів реформування трудового законодавства.

 

Довідково:

Міжнародна організація праці (МОП) – спеціалізована установа ООН, що здійснює свою діяльність з розробки та контролю за дотриманням міжнародних трудових стандартів на основі залучення всіх сторін соціального діалогу – урядів, представників роботодавців та працівників.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»