• Посилання скопійовано

Закінчення строкового трудового договору припадає на вихідний день: коли проводити остаточний розрахунок?

Усі необхідні розрахунки та оформлення необхідно зробити напередодні дня звільнення, якщо він припадає на вихідний день. В іншому випадку строковий трудовий договір буде вважатися продовженим

Закінчення строкового трудового договору припадає на вихідний день: коли проводити остаточний розрахунок?

Держпраці у Дніпропетровській області розповідає, що враховуючи норми ст. 241-1 КЗпП – коли строки визначаються днями, то їх обчислюють з дня, наступного після того дня, з якого починається строк. Якщо останній день строку припадає на святковий, вихідний або неробочий день, то днем закінчення строку вважається найближчий робочий день.

Але, якщо закінчення строкового трудового договору припадає на вихідний день, то  працівникові в останній перед вихідним днем, на який припадає закінчення строкового договору, необхідно  видати трудову книжку  з внесенням до неї запису про звільнення і провести розрахунок відповідно до ст. 116 КЗпП.

Отже всі необхідні розрахунки та оформлення необхідно зробити напередодні дня звільнення, якщо він припадає на вихідний день, в іншому випадку  строковий трудовий договір буде вважатися  як продовжений на невизначений строк згідно ст. 39 КЗпП.

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»