• Посилання скопійовано

Чи можна на період війни допустити до роботи працівника без медогляду?

Медогляди працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці, або таких, де є потреба у професійному доборі, щорічні обов'язкові медичні огляди осіб віком до 21 року мають проводитись

Чи можна на період війни допустити до роботи працівника без медогляду?

На підприємствах триває підготовка до щорічних медичних оглядів працюючих у шкідливих умовах. Новостворене Північно – Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці, у відповідності до наказу МОЗ України від 21.05.2007 р. №246 в порядку превентивних заходів, надає консультації з цього та інших питань.

Представників роботодавців цікавило питання:

Чи можна на період дії воєнного стану перенести строки проведення медичного огляду працівників або допустити до роботи працівника, який медогляд не пройшов?

Із 24 лютого 2022 року в Україні діє воєнний стан. Проте сьогодні відсутні нормативно-правові акти або інші розпорядчі документи, на підставі яких роботодавець може перенести строк проведення медичного огляду працівників чи допустити до роботи працівника, який медогляд не пройшов.

Водночас потрібно враховувати безпекову ситуацію у кожному регіоні, а в безпечних областях країни територіальні органи Держпраці продовжують визначати категорії працівників, що підлягають медичним оглядам, узгоджувати Списки працівників та Заключні акти за результатами медоглядів.

Враховуючи викладене, медичні огляди працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці, або таких, де є потреба у професійному доборі, щорічні обов’язкові медичні огляди осіб віком до 21 року мають проводитись.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»