• Посилання скопійовано

Як залучити працівників до роботи у святкові і вихідні дні під час війни?

Держпраці навела нюанси залучення працівників до роботи у святкові і вихідні дні під час дії воєнного стану

Як залучити працівників до роботи у святкові і вихідні дні під час війни?

До Міжрегіонального управління за консультацією звернулась пані Наталя, фізична особа-підприємець м. Дружківка, щодо роз’яснення питання про залучення працівників до роботи у святкові і вихідні дні під час дії воєнного стану.

Роз’яснення з цього питання надав головний державний інспектор Володимир Коптіков.

Згідно з частиною шостою статті 6 Закону № 2136-ІХ, у період дії воєнного стану не застосовуються норми статті 53 “Тривалість роботи напередодні святкових, неробочих і вихідних днів”, частини першої статті 65 “Граничні норми застосування надурочних робіт”, частин третьої – п’ятої статті 67 “Вихідні дні”, статей 71 “Заборона роботи у вихідні дні. Винятковий порядок застосування такої роботи”, 73 “Святкові і неробочі дні”78-1 “Неврахування святкових і неробочих днів при визначенні тривалості щорічних відпусток” Кодексу законів про працю України та частини другої статті 5 Закону України “Про відпустки”.

Таким чином, під час дії воєнного стану норми Кодексу законів про працю України щодо заборони залучення працівників у святкові і вихідні дні та компенсації за роботу у святкові і вихідні дні не застосовуються .

Дізнавайтесь відповіді на запитання щодо законодавства про працю на інформаційному порталі. Україна працює!

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»