• Посилання скопійовано

Чи надають медпрацівникам матдопомогу на оздоровлення під час війни?

Матеріальна допомога на оздоровлення до щорічної відпустки медичним працівникам є обов'язковою виплатою, працівники мають на неї право як у мирний час, так і в період дії воєнного стану

Чи надають медпрацівникам матдопомогу на оздоровлення під час війни?

До Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці звернувся медичний працівник із проханням надати роз’яснення з питання щодо надання матеріальної допомоги на оздоровлення медичним працівникам до щорічної відпустки у період дії воєнного стану.

Відповідно до положень абзацу третього п. 2 постанови КМУ від 11.05.2011 №524 «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» передбачено виплату з 01.01.2012 медичним і фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів (установ) матеріальної допомоги на оздоровлення у розмірі посадового окладу при наданні їм основної щорічної відпустки.

Таким чином, з 01.01.2012 допомога на оздоровлення для медичних працівників є обов’язковою виплатою, а кошти на таку виплату мають передбачатися в кошторисах доходів і видатків відповідних закладів (установ) охорони здоров’я.

До того ж, як роз’яснили у своїх листах від 23.03.2012 №10.01.67/773, №03-93 відповідно Міністерство охорони здоров’я та Профспілка працівників охорони здоров’я України «Щодо виплати медичним працівникам допомоги на оздоровлення», допомогу на оздоровлення виплачують за основним місцем роботи працівника у розмірі посадового окладу, затвердженого у штатному розписі закладу з урахуванням усіх підвищень (посадовий оклад, визначений у графі 12 тарифікаційного списку без урахування інших доплат і надбавок).

Відповідно до вищезазначеного, матеріальна допомога на оздоровлення до щорічної відпустки медичним працівникам є обов’язковою виплатою, працівники мають на неї право як у мирний час, так і в період дії воєнного стану.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»