• Посилання скопійовано

Працівниця у відпустці по догляду за дитиною до 3 років: чи можна працювати за сумісництвом?

Працівниця, яка перебуває у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, може укласти трудовий договір на умовах сумісництва з іншим роботодавцем

Працівниця у відпустці по догляду за дитиною до 3 років: чи можна працювати за сумісництвом?

До Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці з цікавим запитанням звернувся приватний підприємець. Його цікавило: чи може працівниця, яка перебуває у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, стати до роботи в іншого роботодавця, уклавши трудовий договір за сумісництвом?

У відповідь на це запитання було повідомлено, що працівники реалізують право на працю шляхом укладення трудового договору про роботу як з одним, так і з декількома роботодавцями.

Згідно зі статтею 102-1 Кодексу законів про працю України визначено, що сумісництвом вважається виконання працівником, крім основної, іншої оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому самому або іншому підприємстві, в установі, організації або у роботодавця - фізичної особи. Працівники, які працюють за сумісництвом, одержують заробітну плату за фактично виконану роботу.

Враховуючи викладене, працівниця, яка перебуває у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, може укласти трудовий договір на умовах сумісництва з іншим роботодавцем. При цьому необхідно врахувати, що працівниця на роботі за сумісництвом також має право на відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Джерело: Центральний регіон інспекційної діяльності у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»