• Посилання скопійовано

Коли під час війни можна перевести працівника на іншу роботу без його згоди?

Роботодавець має право перевести працівника на іншу роботу, не обумовлену трудовим договором, без його згоди, якщо така робота не протипоказана йому за станом здоров’я, лише для відвернення або ліквідації наслідків бойових дій

Коли під час війни  можна  перевести працівника на іншу роботу без його згоди?

У мирний час працівник мав дати свою згоду на тимчасове переведення на іншу роботу, не обумовлену трудовим договором. А як бути тепер, у період дії воєнного стану? Це питання виникло під час семінару для представників транспортних підприємств міста Запоріжжя. Посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області роз’яснили, що:

  • роботодавець має право перевести працівника на іншу роботу, не обумовлену трудовим договором, без його згоди, якщо така робота не протипоказана йому за станом здоров’я, лише для відвернення або ліквідації наслідків бойових дій, а також інших загроз життю чи нормальним життєвим умовам людей;
  • працівник не може бути переведений на роботу до іншої місцевості, де тривають активні бойові дії;
  • оплата за виконану роботу не може бути нижчою від середньої заробітної плати за попередньою роботою.

***

Читайте такожЧи можна перевести працівника на іншу роботу під час війни?

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»