• Посилання скопійовано

Жінка у відпустці для догляду за першою дитиною: чи може чоловік взяти відпустку на другу дитину?

Чоловік (працівник установи), у якого народилася друга дитина, може оформити відпустку для догляду за дитиною до трирічного віку, якщо його дружина перебуває у декретній відпустці з першою дитиною

Жінка у відпустці для догляду за першою дитиною: чи може чоловік  взяти відпустку на другу дитину?

Центральний регіон інспекційної діяльності у Дніпропетровській області у своєму телеграм-каналі стверджує, що так, може. Ці різні діти. Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку з виплатою за ці періоди допомоги відповідно до законодавства при народженні дитини надається лише одній з осіб - батьку чи матері за бажанням матері або батька дитини.

Це підтверджено змінами, внесеними до ст. 179 КЗпП.

Для отримання відпустки потрібно написати заяву і, відповідно, подати або свідоцтво про народження дитини, або інші документи, які підтверджують, що дитина народилася.

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»