• Посилання скопійовано

Як встановлюється випробувальний термін під час прийняття на роботу?

При укладенні трудового договору в період війни для будь-якої категорії працівників може встановлюватися умова про випробування під час прийняття на роботу. Протягом випробувального терміну на працівника поширюється законодавство про працю

Як встановлюється випробувальний термін під час прийняття на роботу?

Посадовці Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці разом із представниками головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели інформаційний семінар у Широківській ОТГ Запорізького району. Серед ключових питань було встановлення випробувального терміну.

Інспектори нагадали, що при укладенні трудового договору в період дії воєнного стану для будь-якої категорії працівників може встановлюватися умова про випробування під час прийняття на роботу. Протягом випробувального терміну, який відлічується з першого дня роботи і може тривати від 1 до 6 місяців, на працівника поширюється законодавство про працю. Якщо під час випробування встановлено невідповідність працівника роботі, на яку він прийнятий, роботодавець протягом цього строку має право розірвати трудовий договір.

***

Читайте також:

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»