• Посилання скопійовано

Раді пропонують скасувати необхідність отримувати дозволи на застосування праці іноземців

Законопроєкт №11006 передбачає лібералізацію процедури працевлаштування іноземних громадян в Україні шляхом скасування вимоги до працедавців отримувати дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства

Раді пропонують скасувати необхідність отримувати дозволи на застосування праці іноземців

9 лютого у ВРУ зареєстровано законопроєкт №11006 "Про внесення змін до деяких законів України щодо скасування дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства".

Законопроєкт передбачає лібералізацію процедури працевлаштування іноземних громадян в Україні шляхом скасування вимоги до працедавців отримувати дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

На думку авторів законопроєкту, це дозволить зняти додаткове навантаження на підприємця, який зацікавлений у швидкому подоланні нестачі робочої сили. Водночас це стимулюватиме державу переглянути власну міграційну політику, яка зараз розглядає іноземця як особу, від якої потрібно захищатись, створюючи штучні перепони на його шляху у працевлаштуванні в Україні. Натомість держава як інститут повинна розглядати іноземця в контексті того, яку роботу він може виконувати, яка потреба нашої економіки у відповідних фахівцях, наскільки український роботодавець потребує такого роду кваліфікації.

Тож законопроєктом передбачається внести зміни до Закону  “Про зайнятість населення” та Закону “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” шляхом виключення положень про дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. При цьому дозволи на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, які видані раніше, діятимуть до закінчення строку, на який їх видано.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»