• Посилання скопійовано

З 17 травня діє оновлення до Порядку бронювання працівників на час мобілізації

14 травня Уряд затвердив зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних за списком під час дії ВС. 17 травня зʼявилися текст Постанови №555 та інформація про її опублікування в "Урядовому курʼєрі". Але зміни стосуються тільки енергетиків та ІТ-компаній

З 17 травня діє оновлення до Порядку бронювання працівників на час мобілізації

Про зміни, які Закон вніс у процедуру бронювання, ми розповідали тут.  

Тому Уряд мав внести зміни до Порядку бронювання задля приведення Порядку у відповідність до цього Закону. Але поки що таких змін не внесено. 

І ось 14 травня Уряд на своєму засіданні вирішив затвердити постанову щодо змін до Порядку бронювання військовозобов'язаних за списком військовозобов'язаних під час дії воєнного стану, затвердженого постановою КМУ від 27.01.2023 №76. Про це повідомив Мельничук у своєму Телеграм-каналі.

17 травня КМУ нарешті оприлюднив текст Постанови №555 щодо змін до вищенаведеного Порядку №76. У цей самий день її опубліковано в "Урядовому курʼєрі". Тож зміни до Порядку №76 починають діяти з 17 травня.

За текстом Постанови №555, зміни знову стосуються тільки окремих категорій роботодавців. Тож загальні оновлення через початок дії Закону №3633 так і не прийнято.

За Постановою КМУ №555, тепер працівники підприємств, установ і організацій паливно-енергетичного комплексу, перелік яких затверджується Міненерго, та підприємств, які надають електронні комунікаційні послуги та/або послуги доступу до електронних комунікаційних мереж та їх інфраструктури, що визначені Мінцифри критично важливими для функціонування економіки в особливий період у сфері цифровізації, підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності. Тобто зміни стосуються тільки енергетиків та ІТ-компаній. 

З повним текстом змін можна ознайомитися за посиланням

Нагадаємо, що 7 травня Кабінет Міністрів продовжив ще на один місяць дію відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним рішеннями Міністерства економіки.

При цьому з 10 травня покладено на Міноборони повноваження щодо бронювання, які раніше були покладені на Генштаб ЗСУ.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»