• Посилання скопійовано

Реформа працевлаштування осіб з інвалідністю: Комітет ВРУ погодив доопрацьований законопроєкт до ІІ читання

Під час засідання Комітет з соцполітики переглянув свій висновок стосовно законопроєкту №5344-д щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю та рекомендував прийняти його в цілому

Реформа працевлаштування осіб з інвалідністю: Комітет ВРУ погодив доопрацьований законопроєкт до ІІ читання

ВРУ розповідає, що  10 червня 2024 року відбулося чергове засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Під час засідання Комітет переглянув свій висновок щодо проєкту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю за реєстр. №5344-д від 18.11.2022, поданого народним депутатом України Третьяковою Г.М. та підготовленого до розгляду у другому читанні. Комітет, зокрема, заслухав додаткові пропозиції до тексту законопроєкту, що були внесені народними депутатами України – членами Комітету. Відповідними пропозиціями були, зокрема, враховані зауваження Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України та висновок Кабінету Міністрів України щодо відповідності проєкту Закону праву Європейського Союзу (acquis ЄС) та міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції. Також були розглянуті та підтримані пропозиції Голови Комітету до прикінцевих та перехідних положень проєкту Закону. Пропозиції народних депутатів України – членів Комітету знайшли своє відображення в тексті порівняльної таблиці до законопроєкту. 

За підсумками розгляду Комітет прийняв рішення схвалити оновлений текст порівняльної таблиці до законопроєкту №5344-д, рекомендувавши Верховній Раді України прийняти проєкт акта у другому читанні та в цілому з необхідними техніко-юридичними правками. 

***

Читайте також: Нові правила працевлаштування осіб з інвалідністю: прийнято за основу законопроєкт

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»