• Посилання скопійовано

У роботодавців залишилось майже 2 роки, щоб передати дані з паперових трудових книжок ПФУ!

Від дати набрання чинності Законом №1217-IX (10.06.2021) працівники і роботодавці мають 5 років для оцифрування трудових книжок. Як це зробити, нагадує ПФУ

У роботодавців залишилось майже 2 роки, щоб передати дані з паперових трудових книжок ПФУ!

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області нагадує, що електронна трудова книжка – це цифровий аналог паперової трудової книжки.

  • Наявність електронної трудової книжки зменшує ризики пошкодження чи втрати документа.
  • Зручний і доступний сервіс на вебпорталі Пенсійного фонду України дозволяє подати скановані копії паперових трудових книжок та інших документів, що підтверджують трудову діяльність працівника, для переведення в електронний вигляд. 

Скановані копії паперових трудових книжок можуть подаватися як роботодавцем, так і самим працівником.

Від дати набрання чинності Закону України №1217-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» (10.06.2021) працівники і роботодавці мають 5 років для оцифрування трудових книжок.

З часу запровадження сервісу «Електронна трудова книжка» на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (з грудня 2019 року) подано більше 252 тис. сканованих паперових трудових книжок для проведення оцифрування.

Як самостійно завантажити скан-копію трудової книжки для оцифрування, дивіться за посиланням або у відеоінструкції.

Про переваги електронної трудової книжки дізнавайтеся за посиланням.

***

Читайте також:

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»