• Посилання скопійовано

До громадян приходитиме новий дільничний: соціальний інспектор

Система соціального захисту буде кардинально перебудована, вона має йти назустріч людям, виявляти тих, хто потребує допомоги. На цьому наголосив прем’єр-міністр України Микола Азаров в ефірі програми «Іспит для влади» на Першому національному.

Голова уряду повідомив, що будуть працювати дільничні соціальні інспектори, які добре знатимуть територію і проблеми людей. І саме інспектори повинні поцікавитися, приміром, чому бабуся не отримує субсидію. Адже якщо літні люди заявляють, що при пенсії 900 грн вони сплачують за комунальні послуги 500 грн, то це означає, що ці люди просто не поінформовані про можливість отримання субсидії. Адже згідно з чинним законодавством, якщо єдиним джерелом доходу є пенсія, то плата за житлово-комунальні послуги не може бути вищою за 10%, тобто при пенсії 900 грн мали б сплачувати 90 грн.

Прем’єр-міністр наголосив, що служби соціального захисту повинні допомагати людям, роз’яснювати їхні права, можливість отримати підтримку з боку держави. Це ж стосується й багатьох безхатченків, які часто просто не знають про можливість отримання соціальної допомоги. «Нам належить всю систему соціального захисту перебудувати і перейти від принципу, коли людина звертається за допомогою до служби соціального захисту, до того, коли сама система чи служба соціального захисту працює з людьми, шукає тих людей, які потребують допомоги», — підкреслив Микола Азаров.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»