• Посилання скопійовано

Уряд затвердив порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину

22 квітня на засіданні Уряду було прийнято Порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину

Уряд затвердив порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину

Як повідомляє Мінекономіки, 22 квітня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову "Про затвердження розміру, порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину”. Про її проект ми розповідали раніше тут. 

Поки що текст постанови не оприлюднений. Про це повідомимо окремо і  обов'язково прокоментуємо. 

Зараз же повідомляється, що постановою визначено розмір допомоги по частковому безробіттю за кожну годину, на яку працівникові було скорочено тривалість робочого часу, із розрахунку двох третин тарифної ставки, але не більше розміру мінімальної зарплати.

Ця допомога надаватиметься на період карантину, а також протягом 30 днів після його завершення. За отриманням цією допомоги малі та середні роботодавці можуть звертатись до центрів зайнятості.

“Ми закликаємо усіх роботодавців не звільняти людей, зберігати робочі місця.  У  разі вимушеного скорочення робочих годин для працівників або так званого “часткового безробіття”, Уряд готовий компенсувати витрати на заробітну плату. Своїми рішеннями, ми прагнемо  максимально сприяти збереженню зайнятості та запобігати зростанню безробіття у період карантину та після нього”,  - зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко. 

 

UPD_28.04.2020
Тільки 28 квітня з'явився текст постанови від 22.04.2020 №306. З ним можна ознайомитися на сайті Уряду або за посиланням.

***

Читайте також:

Автор: Бикова Ганна

На підставі: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»