• Посилання скопійовано

З 2021 року прожитковий мінімум пропонують замінити на базову величину у штрафах і соцвиплатах

Оприлюднено законопроект, яким з 1 липня 2021 році базові величини для соціальних виплат та для грошових платежів і стягнень пропонують встановити у розмірі 2100 грн

З 2021 року прожитковий мінімум пропонують замінити на базову величину у штрафах і соцвиплатах

СПО профспілок оприлюднило для обговорення законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо упорядкування системи розрахунків розмірів прожиткового мінімуму, соціальних виплат та грошових платежів і стягнень" (завантажити). 

Ним пропонується змінити підходи до визначення прожиткового мінімуму та удосконалення сфери його затосування.

Зокрема, з 1 липня 2021 року планують змінити розрахункову величину прожиткового мінімуму:

  • для щомісячних соціальних виплат  (таких як державна соціальна допомога, пенсія тощо) - на базову величину для соціальних виплат;
  • для розрахунку штрафних санкцій та адміністративних стягнень - на базову величину для грошових платежів та стягнень.

При законодавчому встановленні розмірів окремих соціальних виплат, грошових платежів і стягнень визначать відповідний відсоток базової величини (кратність від цієї базової величини).

З 1 липня 2021 році базові величини для соціальних виплат та для грошових платежів і стягнень пропонують встановити у розмірі 2 100 грн.

Далі, з 2022 року, базові величини для соціальних виплат та для грошових платежів і стягнень збільшуватимуться щорічно з урахуванням рівня інфляції та визначатимуться в законі про Державний бюджет України на відповідний рік.

У разі прийняття цей Закону набере чинності з 1 липня 2021 року, крім пп. 15 та 21 п. 5, які наберуть чинності з 1 січня 2022 року.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»