• Посилання скопійовано

Правила нарахування допомоги у зв'язку з безробіттям для ВПО пропонують змінити

У ВРУ зареєстровано законопроєкт №8421, метою якого є посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб шляхом підвищення розміру та тривалості виплати допомоги у зв'язку з безробіттям

Правила нарахування допомоги у зв'язку з безробіттям для ВПО пропонують змінити

6 лютого 2023 року у ВРУ зареєстровано законопроєкт №8421  «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» щодо розміру та тривалості виплати допомоги по безробіттю внутрішньо переміщеним особам».

Метою ухвалення законопроєкту є посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб шляхом підвищення розміру та тривалості виплати допомоги у зв'язку з безробіттям.

Проєкт акта передбачає внесення змін до статей 2223 Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» та надає право громадянам, які набули статус внутрішньо переміщеної особи:

  • отримувати виплату допомоги у зв'язку з безробіттям протягом 360 календарних днів;
  • отримувати сталий розмір допомоги у зв'язку з безробіттям, який не залежить від тривалості виплати допомоги: 100% розрахованої допомоги протягом всього строку виплати;
  • отримувати підвищений розмір допомоги у зв'язку з безробіттям відповідно до коефіцієнта 1,5.

Також пропонується встановити, що під час дії воєнного стану тривалість виплати допомоги у зв'язку з безробіттям не може перевищувати 180 календарних днів (раніше було 90). Безробітним, строк виплати допомоги по безробіттю яких на дату набрання чинності цим Законом перевищує 180 днів, виплата допомоги у з'вязку з безробіттям припиняється через 60 календарних днів (раніше - 30) з дня набрання чинності цим Законом.

У разі ухвалення цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»