• Посилання скопійовано

Тепер штрафи по єдиному соцвнеску оскаржуємо в Міндоходів

Затверджено Порядок розгляду органами доходів і зборів скарг на вимоги про сплату недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та на рішення про нарахування пені та накладення штрафу

Тепер штрафи по єдиному соцвнеску оскаржуємо в Міндоходів

Не підлягає оскарженню платником єдиного внеску вимога, сформована на підставі зобов'язання зі сплати ЄСВ, самостійно визначеного платником єдиного внеску у звіті про суми нарахованої зарплати застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску, а також рішень про нарахування пені та накладення штрафів, які оскаржувались та були розглянуті. 

Дія цього Порядку не поширюється на вимоги та на рішення про нарахування пені та накладення штрафу, винесені за результатами перевірок, проведених на підставі судового рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки або постанови органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, слідчого, прокурора, винесені ними відповідно до закону.

Скаржник має право оскаржити в суді вимогу, рішення про нарахування пені та накладення штрафу в будь-який момент після отримання відповідної вимоги або рішення. 

Відмова в прийнятті скарги забороняється.

У скарзі має бути зазначено:

- повне найменування юридичної особи, код за ЄДРПОУ, прізвище, ім'я, по батькові посадової особи, яка подала скаргу; 

- найменування органу доходів і зборів, яким видано вимогу або рішення про нарахування пені та накладення штрафу, що оскаржуються, дата і номер;

- суть порушеного питання, прохання чи вимога;

- інформація про оскарження вимоги або рішення органу доходів і зборів про нарахування пені та накладення штрафу в суді.

Скарга повинна бути викладена в письмовій формі та надіслана до органів Міндоходів поштою чи передана особисто або через представника.

Якщо скарга в інтересах скаржника подається його представником, то до скарги додається копія довіреності (Наказ Міндоходів від 09.09.2013 р. №452).

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»