• Посилання скопійовано

Як подати заяву на карантинну компенсацію ЄСВ?

Заяву на отримання одноразової компенсації суб’єктом господарювання, починаючи з 14 грудня 2020 року, можна подати до ДПС через Е-Кабінет та будь-яким іншим програмним забезпеченням, що формує формат документа (J1392101)

Як подати заяву на карантинну компенсацію ЄСВ?

ДПС повідомяє, що вони спільно з іншими органами центральної виконавчої влади оперативно долучилась до виконання ініціативи Президента України щодо підтримки бізнесу та виплати одноразової матеріальної допомоги підприємцям.

Лише за дві доби податкова служба відпрацювала понад 200 тис. запитів, що надійшли від порталу Дія.

Команда ДПС підтримує кроки щодо допомоги бізнесу і надалі швидко буде налагоджувати цей процес та оперативно забезпечувати «фідбек» з Міністерством цифрової трансформації України у своїй частині.

Так, для отримання одноразової матеріальної допомоги ФОПам та найманим працівникам можна подати заяви по 31 грудня включно. Допомога складає 8000 гривень та буде зарахована на особистий гривневий рахунок до 31 грудня 2020 року.

Заяву на отримання одноразової компенсації суб’єктом господарювання, починаючи з 14 грудня 2020 року, можна подати до ДПС через Е-Кабінет та будь-яким іншим програмним забезпеченням, що формує даний формат документу.

Загалом звернутись із заявою на отримання компенсації можуть понад 15 тис. суб’єктів господарювання  на загальну суму 500 млн гривень.

 Від редакції: Формат для подання заяви

На жаль, податківці не навели формат для подання відповідної заяви. Але за переліком електронних документів для юросіб від ДПС 14 грудня було додано формат заяви  J1392101. Саме його слід використовувати для подання заяви на отримання компенсації. Відповідно цю заяву можна подати через будь-яке ПЗ, в яке вже внесено цей формат. 

Хто має право на цю допомогу?

Як зазначено у ч. 1 ст. 4 Закону №1071 і у п. 2 Порядку №1234, ця компенсація надаватиметься юрособам, лише якщо станом на 31 жовтня 2020 року їх основний вид економічної діяльності відносився до Переліку №1236. Звісно, що цей Перелік було затверджено лише 12 грудня, але в цьому випадку він застосовується «заднім числом». Тобто шукаємо у Переліку свій основний вид діяльності. Якщо його там немає – компенсацію вам не виплатять.

При цьому на дату подання заяви про отримання компенсації господарська діяльність  юрособи ще повинна бути не припиненою за даними ЄДР.

В які строки треба звернутися за компенсацією?

Подавати заяву можна з 14 грудня. Граничний строк подання – до 21 грудня 2020 року (сподіваємося, що включно, проте у Порядку №1234 цього не зазначено).

Як подати заяву

Цю заяву можна подати тільки в електронному вигляді до ДПС за місцем обліку як платник ЄСВ.

Про те, що заява прийнята до розгляду, свідчитиме перша квитанція. Датою подання заяви є дата, зафіксована у квитанції про отримання заяви (перша квитанція), яка формується в автоматичному режимі (в електронній формі), надсилається юрособі протягом операційного дня та є підтвердженням отримання такої заяви.

При цьому зазначається, квитанції надсилатимуться на електронну адресу, з якої надійшла заява, а також розміщуватимуться в Електронному кабінеті.

Про це все детально ми писали тут.

 

UPD о 16.30 від 16.12.2020

Податківці оновили «Єдине вікно подання електронної звітності» до версії 1.28.22.0 станом на 15.12.2020 р. Зокрема, додано форму Заяви на отримання одноразової компенсації суб’єктом господарювання (J 1392101). Про це ми писали тут.

***

Читайте також: Одноразова компенсація витрат на ЄСВ: хто з роботодавців її отримає?

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»