• Посилання скопійовано

З 29 серпня можна отримувати компенсацію витрат за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю

Зокрема, КМУ затверджено Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю. 29 серпня Постанову №893 було опубліковано в "Урядовому курʼєрі"

З 29 серпня можна отримувати компенсацію витрат за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю

22 серпня на черговому засіданні КМУ було затверджено Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю. Про це повідомив Тарас Мельничук, постійний представник Уряду в ВРУ, у своєму Телеграм-каналі

Порядок визначає умови, механізм виплати роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, а також її строки та розмір. 

Установлено, що до переліку (видів) соціальних послуг у сфері зайнятості належить надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.

З текстом Постанови №893 можна ознайомитися тут. 29 серпня Постанову №893 було опубліковано в "Урядовому курʼєрі". Відповідно з цієї дати роботодавці можуть подавати документи на отримання відповідної компенсації.

Подробиці від Мінекономіки

Передбачається надання компенсації роботодавцям за облаштування робочих місць:

  • для осіб з інвалідністю І групи - до 100,5 тис грн (15 мінімальних зарплат);
  • для осіб з інвалідністю ІІ групи - до 67 тис грн (10 мінімальних зарплат).

Компенсуватися будуть витрати на придбання роботодавцем допоміжних засобів для облаштування робочого місця для особи з інвалідністю, зокрема:

  • меблів (крісел з регульованими або фіксованими сидіннями, поручнів та брусів, розсувних дверей, засобів для їх відчинення/зачинення, протиковзних та тактильних матеріалів для підлог і сходів);
  • транспортерів для піднімання сходами з електроприводом;
  • допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв;
  • брайлівських клавіатур та портативних пристороїв;
  • підйомних платформ для робочих місць;
  • допоміжних засобів для відтворення звуку та для забезпечення здатності чути і бачити.

Фінансування компенсації поточного року здійснюватиметься за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. 

Щоб отримати компенсацію, роботодавцю необхідно подати до регіонального центру зайнятості в паперовій або електронній формі:

  • заяву щодо надання компенсації;
  • копії документів, які підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю та придбання роботодавцем допоміжних засобів для облаштування робочого місця. 

***

Читайте також: Облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю: скільки і кому компенсує держава?

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»