• Посилання скопійовано

Перевірки скарг щодо результатів діяльності аудиторів проводяться по-новому

Затверджено Порядок проведення перевірок скарг щодо результатів діяльності аудиторських фірм і аудиторів, які надходять до Аудиторської палати України

 Перевірки скарг щодо результатів діяльності аудиторів проводяться по-новому

Аудиторська палата рішенням від 23.02.2017 р. №339/12 затвердила Порядок проведення перевірок скарг щодо результатів діяльності аудиторських фірм і аудиторів, які надходять до Аудиторської палати України.

Цим Порядком встановлюються єдині правила і процедури здійснення Аудиторською палатою перевірок скарг та інших звернень щодо результатів діяльності аудиторських фірм і аудиторів, а також інформації, яка стала відома Аудиторській палаті за результатами моніторингу практики аудиторської діяльності.

Дія Порядку не поширюється на проведення зовнішніх перевірок систем контролю якості аудиторських послуг.

Перевірка скарг, які надходять до Аудиторської палати та інформації, яка стала відома Аудиторській палаті за результатами моніторингу практики аудиторської діяльності, здійснюється Комітетом з контролю якості аудиторських послуг згідно норм цього Порядку, а також інших нормативних актів, затверджених Аудиторською палатою.

Підставою для проведення Комітетом перевірки аудитора/аудиторської фірми є скарга, визнане скаргою, відповідно до вимог цього Порядку, звернення юридичної чи фізичної особи, що надходить до Аудиторської палати з викладеними в ній обставинами, що можуть свідчити про неналежне виконання таким аудитором/аудиторською фірмою своїх професійних обов'язків.

Підставою для проведення перевірки аудитора/аудиторської фірми також є рішення Комісії Аудиторської палати з контролю якості та професійної етики, прийняте на підставі подання Комітету за результатами моніторингу практики аудиторської діяльності.

Рішення набрало чинності 1 квітня 2017 року.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»