• Посилання скопійовано

Вирішили поскаржитись Держпраці? Перевірка до роботодавця прийде, якщо поскаржився сам постраждалий працівник

Держпраці пояснила, на які скарги вона реагує і у якому випадку скарга на роботодавця може бути підставою для позапланової перевірки

Вирішили поскаржитись Держпраці? Перевірка до роботодавця прийде, якщо поскаржився сам постраждалий працівник

Держпраці у Кіровоградській області надає роз’яснення щодо звернень громадян із заявами та скаргами, що стосуються порушення прав близьких їм осіб. Наголошує, звернення чи скарга має стосуватися самого заявника, а не його матері, доньки, дружини тощо. 

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про звернення громадян», громадяни України мають право звернутися до органiв державної влади, мiсцевого самоврядування, об'єднань громадян, пiдприємств, установ, органiзацiй незалежно вiд форм власностi, засобiв масової iнформацiї, посадових осiб вiдповiдно до їх функцiональних обов'язкiв iз зауваженнями, скаргами та пропозицiями, що стосуються їх статутної дiяльностi, заявою або клопотанням щодо реалiзацiї своїхсоцiально-економiчних, полiтичних та особистих прав i законних iнтересiв та скаргою про їх порушення.

Підстави для проведення позапланових заходів контролю з питань дотримання законодавства про працю визначені ст. 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Однією з підстав є звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави, з додаванням документів чи їх копій, що підтверджують такі порушення (за наявності).

Таким чином, звернення громадян, які містять факти порушення законодавства відносно інших осіб (за відсутності довіреності на право представляти їх інтереси) не можуть бути підставою для проведення позапланового заходу контролю.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Держпраці в Кіровоградській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»