• Посилання скопійовано

Прийнято за основу проєкт Закону щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань

1 липня ВРУ прийняла за основу проєкт Закону № 5305. Ним передбачається збільшення чисельності співробітників ДБР до 2 тис. осіб. Окрім того, цей документ узгоджує питання доступу службовців Бюро до інформаційних систем органів державної влади

Прийнято за основу проєкт Закону щодо удосконалення  діяльності Державного бюро розслідувань

ВРУ прийняла за основу проект Закону №5305 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правових засад діяльності Державного бюро розслідувань".

Законопроектом пропонується удосконалити правові засади діяльності Державного бюро розслідувань, сприяти належному виконанню завдань Державним бюро розслідувань та створити умови для ефективного здійснення оперативно-розшукової діяльності та організації досудового розслідування в Державному бюро розслідувань.

Законопроектом передбачається внесення змін до законів України «Про Державне бюро розслідувань», «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів», «Про судову експертизу», «Про запобігання корупції», «Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю», «Про вищу освіту», «Про банки і банківську діяльність», «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», «Про депозитарну систему» та інших законодавчих актів.

Проектом, зокрема, пропонується уточнити окремі повноваження як Державного бюро розслідувань, так і Директора Державного бюро розслідувань, удосконалити структуру територіальних управлінь, усунути законодавчу прогалину в частині визначення суб’єкта, який буде уповноважений накладати дисциплінарні стягнення на директорів територіальних управлінь, визначити, що включатиме в себе стаж служби в Державному бюро розслідувань та порядок його обчислення.

Запропонованими змінами також пропонується усунути неузгодженості між окремими нормами Закону України «Про Державне бюро розслідувань» та положеннями вищенаведених нормативно-правових актів. Зокрема, в Законі України «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів» в частині, що стосується Державного бюро розслідувань, понятійний апарат приводиться у відповідність до змісту Закону України «Про Державне бюро розслідувань».

Проектом також пропонується внести точкові зміни до законів України «Про запобігання корупції», «Про цивільно-військові адміністрації», «Про місцеве самоврядування», «Про забезпечення функціонування української мови як державної» з метою забезпечення практичної реалізації положень Закону України «Про Державне бюро розслідувань» в частині включення Державного бюро розслідувань як державного правоохоронного органу до кола суб’єктів відповідних правовідносин у сфері публічного права.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»