• Посилання скопійовано

Голова БЕБ зустрівся з бізнесом: про що говорили?

БЕБ нагадало, що в пріоритеті – розслідування правопорушень з підакцизними товарами, а також «скрутки ПДВ», сірі схеми з вивезення зерна, виведення коштів з України

Голова БЕБ зустрівся з бізнесом: про що говорили?

17 серпня Асоціація провела крос-комітетську зустріч з Вадимом Мельником, Головою Бюро економічної безпеки. Пан Мельник поінформував представників бізнесу про поточну роботу та пріоритети БЕБ, а також учасники обговорили особливості трактування Постанови Кабміну №187, якою був встановлений мораторій на виконання зобов’язань перед рф та білоруссю або пов’язаними із нею особами.

Пан Мельник зазначив, що робота БЕБ наразі сконцентрована на розшуку та блокуванні активів, пов’язаних з росією та білоруссю з подальшою їх передачею в управління АРМА. Також в пріоритеті – розслідування правопорушень з підакцизними товарами, а також «скрутки ПДВ», сірі схеми з вивезення зерна, виведення коштів з України. З 24 лютого аналітики БЕБ проаналізували вже 50 млрд виведених коштів, з яких 9 млрд визначені ризиковими.

Наразі в БЕБ працюють 100 детективів та 50 аналітиків, і у поточній роботі наразі орган спирається більше на правоохоронну функцію. Аналітична функція наразі починає розвиватись, але її розгортання дещо стримується фінансовими та технічними обмеженнями. Ведеться робота з технічного оснащення відомства та найму фахівців, наразі підготовлені документи на оголошення нових конкурсів для аналітиків та детективів в Києві та області, Львівській, Одеській, Волинській та Закарпатських областях.

За результатами зустрічі представники Асоціації домовились, що за взаємним погодженням буде здійснюватись обмін інформацією з керівництвом БЕБ, а також про підготовку зустрічі з керівниками відомств, залучених до виконання вимог Постанови №187, для усунення неоднозначних трактувань. Дякуємо пану Мельнику за приділений час та зустріч!

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»