• Посилання скопійовано

Затверджено Порядок електронної інформаційної взаємодії між ДПСУ та Державною судовою адміністрацією

Порядок розроблено з метою реалізації механізму надання ДПСУ інформації з ДРФО та автоматизації процесу електронної інформаційної взаємодії між Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою та ДРФО

Затверджено Порядок електронної інформаційної взаємодії між ДПСУ та Державною судовою адміністрацією

Мінфін та Державна судова адміністрація наказом від 24.06.2024 №304/262 (зареєстровано в Міністерстві юстиції 05.07.2024 за №1020/42365) затвердили Порядок електронної інформаційної взаємодії між інформаційно-комунікаційними системами Державної податкової служби України та Державної судової адміністрації України.

Цей Порядок розроблено з метою реалізації механізму надання Державною податковою службою України інформації з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків (далі - Державний реєстр) та автоматизації процесу електронної інформаційної взаємодії між Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою (далі - ЄСІТС) та Державним реєстром.

Цей Порядок регламентує електронну інформаційну взаємодію між електронними інформаційними ресурсами Державної податкової служби України та Державної судової адміністрації України, правила подання до ДПСУ сформованих суб'єктами подання запитів засобами ЄСІТС запитів щодо отримання з Державного реєстру інформації, необхідної для здійснення суб'єктами подання запиту повноважень, визначених законодавством, та формування і надання ДПСУ відповідей на такі запити.

Суб'єктами подання запитів відповідно до цього Порядку є:

  • органи судової влади, зокрема місцеві суди, апеляційні суди, Верховний Суд та вищі спеціалізовані суди;
  • члени Вищої ради правосуддя, дисциплінарні інспектори Вищої ради правосуддя та уповноважені особи секретаріату Вищої ради правосуддя;
  • члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, інспектори Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та уповноважені працівники секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Суб'єкти подання запитів за допомогою ЄСІТС формують та подають до ДПСУ в електронній формі запити щодо:

  • пошуку даних про реєстрацію фізичної особи в Державному реєстрі;
  • отримання інформації про джерела та суми доходів, нарахованих фізичній особі, та/або суми доходів, отриманих самозайнятими особами, а також загальну суму річного доходу, задекларованого фізичною особою в податковій декларації про майновий стан і доходи (далі - джерела та суми доходів);
  • підтвердження відповідності даних фізичної особи даним Державного реєстру.

Державна податкова служба  забезпечуватиме обробку запитів та надаватиме відповіді на запити суб'єктів подання запитів протягом трьох робочих днів з дня їх отримання.

Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 10.07.2024 не опублікований.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь