• Посилання скопійовано

Порядок оформлення результатів документальних перевірок зміниться

Порядок приведуть у відповідність, зокрема, до Закону №3603-ІХ щодо вдосконалення онлайн-комунікацій з платниками податків та Закону №2970-IX щодо імплементації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки

Порядок оформлення результатів документальних перевірок зміниться

8 серпня 2024 року ДПСУ оприлюднила проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Порядку оформлення результатів документальних перевірок дотримання законодавства України з питань податкового, валютного та іншого законодавства платниками податків» (завантажити).

 

Чому вносяться зміни?

Як зазначено у пояснювальній записці, метою підготовки проєкту наказу є приведення Порядку №727 у відповідність до норм ПКУ, Закону від 23.02.2024 №3603-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікацій з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства», Закону від 20.03.2023  №2970-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо імплементації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки» та інших нормативно-правових актів.

Зокрема, Законом №3603 було розширено можливості платників податків щодо способів участі в розгляді матеріалів перевірки та заперечень до акта перевірки, а саме доповнено способи участі платників податків у розгляді в режимі відеоконференції. Також визначено, що контролюючий орган зобов’язаний повідомити платника податків про дату, час та місце / спосіб розгляду матеріалів перевірки, у тому числі в режимі відеоконференції. Водночас окремо зазначено, що інформація про розгляд матеріалів перевірки у режимі відеоконференції надсилається платнику податків в електронному вигляді в електронний кабінет.

Для забезпечення захисту прав платників податків та підтвердження законності процедури розгляду заперечень до акта перевірки, в тому числі у разі розгляду заперечень у режимі відеоконференції, необхідно визначити процедуру ідентифікації платника податків або його представника. 

Водночас при розгляді матеріалів перевірки в режимі відеоконференції для зміцнення доказовості результатів розгляду його процес необхідно фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Водночас, враховуючи вимоги сьогодення та можливість виникнення форс-мажорних обставин, необхідно передбачити умови,  за яких матеріали перевірки розглядаються без участі платника податків або його представника, у тому числі у разі розгляду матеріалів перевірки в режимі відеоконференції.

Крім цього, необхідно передбачити можливість перенесення розгляду матеріалів перевірки в межах терміну її розгляду в разі оповіщення через автоматизовану систему централізованого оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій, зокрема повітряну тривогу.

 

Що зміниться?

1) Положення Порядку доповнено нормами щодо зобов’язання контролюючого органу повідомити платника податків про дату, час та місце / спосіб розгляду матеріалів перевірки, у тому числі в режимі відеоконференції. Водночас інформація (повідомлення) про розгляд контролюючим органом, визначеним пп. 41.1.1 ПКУ, матеріалів перевірки в режимі відеоконференції надсилається платнику податків в електронному вигляді в електронний кабінет.

2) Визначено процедуру ідентифікації платника податків або його представника, у тому числі у разі розгляду заперечень у режимі відеоконференції, необхідність фіксування відеоконференції за допомогою технічних засобів відеозапису.

3) Передбачено, що про участь у розгляді матеріалів перевірки (особисто або через свого представника), у тому числі в режимі відеоконференції, платник податків повідомляє у поданих запереченнях. 

4) Визначено, що під час розгляду матеріалів перевірки в режимі відеоконференції платник податків може надавати тільки усні пояснення з приводу предмета розгляду.

5) Внесено зміни до пп. 9 пункту 4 розділу ІІІ Порядку у зв’язку зі змінамии, внесеними до пп. 78.1.15 ПКУ Законом №2970-IX, стосовно доповнення підстав для проведення документальної позапланової перевірки нормами щодо неподання платником податків або подання з порушенням вимог пункту 39.4 ПКУ документації з трансфертного ціноутворення та/або глобальної документації з трансфертного ціноутворення (майстер-файлу).

6) Внесено технічні правки до підпунктів 2 та 9 пункту 4 розділу ІІІ Порядку та в абзац третій пункту 5 розділу V Порядку стосовно зазначення скороченої назви Податкового кодексу України – «Податковий кодекс», як визначено в пункті 1 розділу І Порядку, замість скорочення «Кодекс».

 

Коли наберуть чинності зміни?

У разі затвердження цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

А поки що зауваження та пропозиції до проєкту наказу можна надсилати протягом одного місяця з дати його оприлюднення на вебпорталі ДПСУ за адресою: Державна податкова служба України, Департамент податкового аудиту, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053; електронна адреса – post@tax.gov.ua.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»