• Посилання скопійовано

Рішення суду: сплата штрафу не звільняє від усунення порушень законодавства про працю

Миколаївський окружний адміністративний суд відмовив підприємству у скасуванні постанови Держпраці про накладання штрафних санкцій на суму 64 000 грн за умов добровільного і своєчасного усунення порушень

Рішення суду: сплата штрафу не звільняє від усунення порушень законодавства про працю

Держпраці у Миколаївській області розповіла про наступну ситуацію: за результатами позапланової перевірки Держпраці на  підприємстві встановлено порушення вимог законодавства про працю (зокрема, недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці) і накладено штраф на суму 64 000 грн.

Посадових осіб підприємства зобов’язано:

  • проводити виплату поточної заробітної плати працівникам не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів, та не пізніше 7 днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата;
  • здійснити виплату заробітної плати працівникам за весь час щорічної відпустки не пізніше ніж за три дні до початку відпустки;
  •  забезпечити розмір мінімальної заробітної плати працівникам, як це передбачено законом;
  • організувати виплату всіх сум, що належать від підприємства, працівнику у разі звільнення, враховуючи виплату середнього заробітку за весь час затримки по день фактичного розрахунку.

Підприємство усі виявлені порушення визнало та усунуло. Проте суд  не задовольнив пропозиції підприємства щодо скасування постанови про накладання  штрафних санкцій, винесеної уповноваженою особою управління Держпраці у Миколаївській області, за умов добровільного і своєчасного усунення порушень.

Миколаївський окружний адміністративний суд постановив: сплата штрафу не звільняє підприємство від усунення порушень законодавства про працю.

Джерело: Держпраці у Миколаївській області

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»