• Посилання скопійовано

Надаєте інформацію щодо ЕЦП касира: які дані зазначати у полі «Виконавець»?

У полі «Виконавець» при заповненні повідомлення зазначаються дані особи, яка готувала повідомлення за формою J/F1391801

Надаєте інформацію щодо ЕЦП касира: які дані зазначати у полі «Виконавець»?

ДПС в Івано-Франківській області повідомляє, що для надання права підпису електронних документів іншим особам, яким делеговано право підпису, платник повідомляє контролюючий орган, на обліку в якому він перебуває, про сертифікати таких осіб.

Для цього необхідно направити повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого електронного підпису в електронному вигляді за встановленою формою. Зокрема, до табличної частини повідомлення вноситься інформація щодо:

  • прізвища, ім’я, по батькові відповідальної особи, якій надається право підпису електронних документів;
  • посади фізичної особи, якій делеговано право підпису електронних документів;
  • посади, ініціалів та прізвища виконавця та контактний телефон.

Повідомлення підписується керівником платника податків та виконавцем.

При цьому у полі «Виконавець» при заповненні повідомлення зазначаються дані особи, КЕП якої накладений на сформоване повідомлення, тобто особи, яка готувала повідомлення за формою J/F1391801.

Нагадаємо, абз. 1 п. 2 розд. II Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Мінфіна від 06.06.2017 р. №557 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 01.06.2020 р. №261), визначено, що платник створює електронні документи у строки та відповідно до порядку, що визначені законодавством для відповідних документів в електронному та паперовому вигляді, із зазначенням всіх обов’язкових реквізитів та з використанням засобу кваліфікованого електронного підпису чи печатки, керуючись Порядком №557.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»