• Посилання скопійовано

Щомісячна єдина звітність з ПДФО, ЄСВ та ВЗ ще ближче: комітет Гетманцева рекомендував ВРУ підтримати

Комітет Гетманцева розглянув законопроєкт №6120 та рекомендував ВРУ підтримати зміну податкового періоду з квартального на місячний для подання єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Щомісячна єдина звітність з ПДФО, ЄСВ та ВЗ ще ближче: комітет Гетманцева рекомендував ВРУ підтримати

10 серпня Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував ВР прийняти за основу урядовий Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб (№6120 від 30.09.2021). Про це повідомив Тарас Мельничук.

Нагадаємо, що проєктом акта пропонується змінити податковий період з квартального на місячний для подання платниками податків, у тому числі податковими агентами, платниками ЄСВ, контролюючим органам Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, сум утриманого з них податку та сум нарахованого єдиного внеску. Відповідні зміни будуть внесені  до статей 51, 170, 172–174 та 176 ПКУ. Про це ми писали тут.

Тепер законопроєкт має розглянути ВРУ та вирішити подальшу його долю.

Але поки невідомо, з якого періоду у разі підтримання законопроєкту, доведеться подавати єдину звітність за кожний місяць. Про це буде відомо вже після оприлюднення підписаного тексту Закону. 

***

Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»