• Посилання скопійовано

НБУ введе в обіг банкноту номіналом 20 грн нового зразка

25 вересня Нацбанк вводить в обіг банкноту номіналом 20 грн нового зразка

НБУ введе в обіг банкноту номіналом 20 грн нового зразка

«Інтерфакс-Україна» повідомляє, що НБУ 25 вересня вводить в обіг банкноту номіналом 20 грн нового зразка.

«Новими банкнотами НБУ заміщатиме зношені та пошкоджені 20-гривневі банкноти зразка 2003 року. Банкноти зразка 2003 і 2018 років перебуватимуть в обігу одночасно. Після введення в обіг нових 20-гривневих банкнот громадянам не потрібно обмінювати банкноти старого зразка на нові», — інформує Нацбанк.

Згідно з міжнародними стандартами грошові знаки потрібно оновлювати з певною періодичністю, щоб мінімізувати або зовсім виключити спроби шахраїв підробити банкноти. «Система захисту банкнот має високий рівень і співвідноситься з рівнями систем захисту провідних валют світу. При цьому кількість вилучених підробок національної валюти стабільно низька. Наприклад, у 2017 році з обігу вилучено лише 126 фальшивих банкнот номіналом 20 грн», – зазначили в центробанку.

***

Читайте також: Нацбанк увів в обіг монети номінальною вартістю 1 і 2 гривні

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»