• Посилання скопійовано

Уряд оптимізував законодавство з питань надання соцпослуг

З розробленого проекту Стратегії розвитку системи надання соціальних послуг виключать завдання, яке передбачає заходи щодо деінституціалізації осіб з інвалідністю

Уряд оптимізував законодавство з питань надання соцпослуг

Міністерство соціальної політики України розповідає, що Кабінетом Міністрів України на засіданні 17 липня 2019 року прийнято розпорядження «Про внесення змін до плану заходів з виконання рекомендацій, викладених у заключних зауваженнях, наданих Комітетом ООН з прав осіб з інвалідністю, до першої доповіді України про виконання Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю на період до 2020 року».

Зазначеним розпорядженням пропонується виключити завдання з розроблення проекту Стратегії розвитку системи надання соціальних послуг, який передбачає заходи щодо деінституціалізації осіб з інвалідністю, та продовжити строк виконання до 2020 року завдань щодо внесення змін до законодавства в частині врахування суб’єктами оптової та роздрібної торгівлі, закладами ресторанного господарства, готелями і закладами розміщення потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, визначення обов’язкової квоти універсальних номерів у таких готелях і закладах, а також впливу зазначеного показника на їх класовість.

Реалізація акта забезпечить оптимізацію законодавства з питань надання соціальних послуг особам / сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, та якісне виконання запланованих заходів.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»