• Посилання скопійовано

З 30 жовтня діє оновлений порядок повернення зайво або помилково сплачених податків

Змінами передбачено визначення процедури перерахування компенсації частини суми штрафних (фінансових) санкцій, визначених за даними системи обліку даних РРО, на користь покупців (споживачів)

З 30 жовтня діє оновлений порядок повернення зайво або помилково сплачених податків

Мінфін наказом від 17.08.2020 р. №507 (зареєстровано в Мін'юсті 13.10.2020 р. за №1006/35289) вніс зміни до свого наказу від 03.09.2013 р. №787 "Про затвердження Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів".

Зроблено це з метою приведення Порядку у відповідність до Закону №129-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг" та Закону №190-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Таким чином, тепер Порядок визначатиме процедури:

  • повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів або на єдиний рахунок, а саме: податків, зборів, пені, платежів та інших доходів бюджету, коштів від повернення до бюджетів бюджетних позичок, фінансової допомоги, наданої на поворотній основі, та кредитів, у тому числі залучених державою (місцевими бюджетами) або під державні (місцеві) гарантії;
  • перерахування компенсації частини суми штрафних (фінансових) санкцій, визначених за даними системи обліку даних реєстраторів розрахункових операцій, на користь покупців (споживачів).

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування, крім пункту 1 цього наказу, пункту 1, підпунктів 1, 2, абзаців третього, шостого підпункту 3, абзаців другого - сьомого підпункту 4 пункту 2 та підпункту 1 пункту 4 Змін, затверджених цим наказом, які набирають чинності з 1 січня 2021 року.

Наказ №507 було оприлюднено в "Офіційному віснику" №85 від 30.10.2020 р. Відповідно його норми, крім окремих, почали діяти з 30 жовтня.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»