• Посилання скопійовано

Як отримати довідку-підтвердження статусу податкового резидента України?

Подати заяву на отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України можна онлайн, а отримати – лише особисто

Як отримати довідку-підтвердження статусу податкового резидента України?

ДПС в Івано-Франківській області інформують, що для отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України платнику податків необхідно подати до податкової інспекції за місцезнаходженням (для юридичної особи) або місцем проживання (для фізичної особи) запит довільної форми. При цьому такий запит можна подати як особисто, так і надіслати поштою або онлайн через Електронний кабінет.

Для роботи у приватній частині Електронного кабінету платнику необхідно отримати у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг електронний цифровий підпис (кваліфікований електронний підпис).

Протягом одного робочого дня після надсилання листа до органу ДПС платника буде повідомлено про вхідний реєстраційний номер та дату реєстрації запиту в органі ДПС, до якого даний запит направлено. Інформацію щодо отримання та реєстрації листів в органі ДПС можна переглянути в вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету, відправлені листи – у вкладці «Вихідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи».

Довідка видається платнику податків органом ДПС на своєму бланку видає протягом 10-ти робочих днів з моменту подання письмового звернення.

Звертаємо увагу, що отримати довідку-підтвердження статусу податкового резидента України платник зможе лише особисто, отримання її в електронному вигляді законодавством не передбачено.

Нагадаємо, зазначена довідка видається для підтвердження, що особа є платником податків в Україні і є резидентом України у розумінні договору про уникнення подвійного оподаткування між Україною та відповідною країною. Довідка діє в межах календарного року та потребує щорічного її оновлення.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»