• Посилання скопійовано

Увага! Уряд схвалив законопроєкт зі змінами до ПКУ

За інформацією Шмигаля, 12 травня на засіданні Уряду схвалено законопроєкт зі змінами до ПКУ. Проте Уряд не підвищуватиме загальнодержавні податки. Зміни також не торкнуться ФОПів, малого та середнього бізнесу

Увага! Уряд схвалив законопроєкт зі змінами до ПКУ

Денис Шмигаль в Telegram зазначив, що Уряд сьогодні схвалить законопроєкт щодо змін до Податкового кодексу.

"Він дасть змогу збільшити щорічні надходження в бюджет до 60 млрд грн. Ми закриваємо прогалини, які дозволяли великому бізнесу не платити податки в Україні", - зазначив Прем'єр-міністр України.

Шмигаль підкреслив, що Уряд не підвищуватиме загальнодержавні податки для людей чи бізнесу. Зміни не торкнуться ФОПів чи загалом малого та середнього бізнесу.

Законопроєкт містить 4 головні блоки:

  • ставки окремих податків будуть приведені у відповідність до фактичного рівня макропоказників. Це стосується, наприклад, плати за використання води та лісів або екологічного податку;
  • рентні платежі з видобування корисних копалин. Видобуток з українських надр має бути справедливо оподаткованим. Так само підвищимо й ефективність зборів акцизного податку;
  • подальша протидія «скруткам» та боротьба з тіньовим використанням землі та обігом сільськогосподарської продукції;
  • питання, які стосуються адміністрування податкового боргу.

За інформацією Мінфіну, законопроект на засіданні було ухвалено. Він містить і низку норм, спрямованих на покращення умов ведення бізнесу. Також для підприємців та громадян законопроектом запропоновано звільнення від ПДФО коштів державної підтримки отриманої не безпосередньо з бюджету, а від Фонду розвитку підприємництва або Фонду розвитку інновацій (державні програми «Доступна іпотека 7%» та «Доступні кредити 5-7-9%»).

Мінфін навів презентацію з ключовими змінами можна ознайомитись у презентації.

***

Читайте також: Податкові зміни від Уряду: чого чекати платникам

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»