• Посилання скопійовано

Фінансуєш агресію Росії – платиш більше податків на відновлення в Україні: законопроект прийнято у І читанні

Я. Железняк, Д. Гетманцев та ще кілька нардепів зареєстрували у ВРУ законопроєкт №7232 про підвищення податків на 50% для компаній, які не виходять з ринку РФ. 1 квітня депутати прийняли його у І читанні

Фінансуєш агресію Росії – платиш більше податків на відновлення в Україні: законопроект прийнято у І читанні

30 березня 2022 року Я. Железняк, Д. Гетманцев та ще кілька нардепів зареєстрували у ВРУ законопроєкт №7232 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування суб'єктів господарювання, пов'язаних економічними зв'язками з державою - агресором".

Як розповів Я. Железняк, цей законопроєкт запровадить просту формулу для всіх іноземних компаній, які намагаються всидіти на двох стільцях – працювати в Україні і не виходити з російського ринку. А саме: фінансуєш агресію Росії – платиш більше податків на відновлення в Україні.

"Неможливо залишати непокараними компанії, які своїми податками фінансують десятки літаків, тисячі ракет та мільйони автоматів, які руйнують  українські міста та вбивають українців", - додав нардеп.

Що чекає на українські філії таких вже хрестоматійніх бізнесів, як Metro, Auchan, Leroy Merlin та інших, хто продовжує працювати в країні-агресорі попри її жорстоку війну: 

  • підвищене оподаткування – ставки податків на прибуток підприємств, екологічного податку, ренти та податку на майно  будуть вище в 1,5 рази;
  • обов’язок повідомляти про збереження материнською компанією економічних зв’язків з державою-агресором (держава теж буде моніторити та перевіряти інформацію, щоб нікого не пропустити);
  • перелік таких компаній буде публічно доступний на сайті ДПС – українці мають знати «героїв» у бренд-обличчя.

Законопроєкт робили відповідним стандартам OECD, тож будемо закликати інші країни прийняти аналогічні норми.

Цього ж дня Комітет ВРУ з питань податкової та фінансової політики одноголосно підтримав та рекомендував прийняти за основу цей законопроєкт про підвищення податків на 50% для компаній, які не виходять з ринку РФ! 

 

UPD_1.04.2022

1 квітня  ВРУ прийняла у І читанні законопроєкт №7232 про підвищення податків на 50% для компаній, які не виходять з ринку РФ.

***

Читайте також: Компанії, які працюють на території Росії, зобов'яжуть сплачувати військовий збір: законопроєкт

***

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»