• Посилання скопійовано

Оподаткування майнового внеску до статутного капіталу товариства

Сума майнового внеску (нерухомого майна - квартири) платника податку - фізособи до статутного капіталу юрособи - резидента не є об’єктом оподаткування ПДФО та військовим збором, незалежно від строків перебування майна у власності такого платника

Оподаткування майнового внеску до статутного капіталу товариства

ДФСУ в індивідуальній податковій консультації від 17.08.2017 р. №1646/В/99-99-13-02-03-14/ІПК нагадує, що згідно з пп. 163.1.1 ПКУ об’єктом оподаткування резидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід до якого не включається сума майнового та немайнового внеску платника податку до статутного фонду юридичної особи - емітента корпоративних прав, в обмін на такі корпоративні права.

Крім того, від оподаткування військовим збором звільняються доходи, що згідно з розділом IV Кодексу не включаються до загального оподатковуваного доходу фізичної особи (не підлягають оподаткуванню, оподатковуються за нульовою ставкою), крім доходів, зазначених у пп. 165.1.2165.1.18165.1.25165.1.52 ПКУ.

Отже, сума майнового внеску (нерухомого майна - квартири) платника податку - фізичної особи до статутного капіталу юридичної особи - резидента не є об’єктом оподаткування ПДФО та військовим збором, незалежно від строків перебування майна у власності такого платника.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»