• Посилання скопійовано

Подання інформації для відновлення реєстрації податкової накладної: нове роз’яснення ДФС

На сайті ДФСУ з’явилося нове роз’яснення щодо форми та порядку подання інформації для відновлення реєстрації заблокованих податкових накладних та розрахунків коригування

Подання  інформації для відновлення реєстрації податкової накладної: нове роз’яснення ДФС

Нагадаємо, що раніше податківці повідомляли, що платник податку у разі отримання квитанції про зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Реєстрі, а в перехідний період (з 1 квітня 2017 року по 1 липня 2017 року) у разі отримання квитанції про реєстрацію податкової ПН/ РК в Реєстрі має право подати на розгляд Комісії ДФС інформацію (саме так називається цей документ у Критеріях) у вигляді Таблиці даних платника податків за встановленою формою J(F)1312301. І навіть наводили приклад заповнення такої Таблиці

Сьогодні з’явилося нове оголошення від ДФСУ. За ним податківці називають інформацію, яку може подати платник ПДВ, поясненням (відповідно до норм п. «в» пп. 201.16.1 ПКУ). І говорять, що пояснення можна подати у вигляді Повідомлення щодо подачі документів про підтвердження реальності здійснення операцій по відмовленим ПН/РК за формою J(F)1312601.

Крім цього, в оголошенні уточнено, що: 

  • Повідомлення має формуватися окремо по кожній податковій накладній/розрахунку коригування, реєстрацію якої зупинено в ЄРПН; 
  • до такого Повідомлення потрібно додавати копії документів у вигляді окремих додатків за формою J(F)1360101 у форматі PDF (розмір кожного додатку не повинен перевищувати 2 мГб). 

На жаль, прикладу оформлення цього повідомлення разом із додатками у новому роз’ясненні від ДФСУ не наведено.

Повідомлення з додатками може бути сформоване та надіслане через особистий кабінет електронного сервісу «Електронний кабінет платника» (режим «Ведення звітності»), вхід до якого здійснюється за адресою: cabinet.sfs.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДФС України. 

Також для формування Повідомлення в електронному вигляді платник податків самостійно, на власний розсуд, може обрати будь-яке програмне забезпечення, яке формує вихідний файл відповідно до затвердженого формату (стандарту).

***

Зверніть увагу, що Мінфін на своєму сайті повідомив про схвалення сьогодні Урядом проекту Закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних”.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»