• Посилання скопійовано

«Контролюючі органи і перевірки» №16(47) | 11.09.2019 р.

Сорок сьомий лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена перевіркам різних органів влади та їхній діяльності в цілому

«Контролюючі органи і перевірки» №16(47) | 11.09.2019 р.

Це – шістнадцятий з початку року (і сорок сьомий загалом) лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена перевіркам різних органів влади та їхній діяльності в цілому.

З моменту написання попередньої розсилки минув майже місяць, і нам є про що розповісти.

 

Сьогодні ми:

  • поговоримо про початок роботи нової ДПС з 28 серпня;
  • дізнаємося, що податківці посилять боротьбу з конвертаційними центрами та маніпулюваннями звітністю з ПДВ;
  • розповімо про чергове оновлення плану-графіка перевірок підприємців та юросіб щодо ЄСВ, ПДФО та ВЗ;
  • з’ясуємо, як Держпраці проводить інспекційні відвідування за новим порядком;
  • проінформуємо, що поліція більше не буде боротися з економічними злочинами;
  • проаналізуємо, як зміняться розміри податкових штрафів у разі прийняття законопроекта №1210;
  • зазначимо, що Мінфін запустив процес створення нової команди ДМС.

Гарного Вам читання!

***

 

З 28 серпня ДФС офіційно перетворилася у ДПС
28 серпня на сайті «Урядового порталу» було оприлюднено розпорядження КМУ від 21.08.2019 р. № 682-р.

Тож від цієї дати всі функції ДФС передано ДПС. Відповідно змінилися всі ЕЦП податківців. Про це йшлося в їх повідомленні, розміщеному на офіційному сайті податкового органу.

У ньому зазначено, що з 28 серпня 2019 року:

1. підписання повідомлень ДПС (квитанцій, інформаційних розсилок, тощо) здійснюється окремим кваліфікованим сертифікатом, призначеним для накладання кваліфікованого електронного підпису: ДПС _ОТРИМАНО_1.cer;

2. зашифрування повідомлень на ДПС (звітність, тощо) здійснюється окремим кваліфікованим сертифікатом, призначеним для шифрування: ДПС _ОТРИМАНО_2.cer.

3. відбудеться заміна кваліфікованих технологічних сертифікатів API «Електронного кабінету»:

Новий сайт ДПС має адресу http://www.tax.gov.ua/, а Електронний кабінет  - cabinet.tax.gov.ua.

 

Як ДПС буде наповнювати бюджет?
Державна податкова служба України має акумулювати всі зусилля задля наповнення державного бюджету. Для цього буде здійснено ґрунтовний аналіз усіх зовнішніх та внутрішніх факторів, які впливають на виконання показників. Про це заявив Голова ДПС Сергій Верланов під час першої селекторної наради в Податковій службі.

«Ми систематично будемо аналізувати всі показники надходжень до бюджету, проводитимемо наради, прийматимемо пропозиції від керівників територіальних підрозділів для того, щоб максимально забезпечувати новий Уряд коштами для виконання усіх запланованих економічних та соціальних програм. Водночас будемо посилювати боротьбу з конвертаційними центрами та маніпулюваннями податковою звітністю з ПДВ», – підсумував Сергій Верланов.

 

Оновлено план-графік перевірок підприємців та юросіб щодо ЄСВ, ПДФО та ВЗ
ДФСУ оприлюднила оновлені (станом на 15.08.2019 р.):

  • Розділ ІІІ плану-графіка «Документальні планові перевірки фізичних осіб» (завантажити);

  • Розділ IV плану-графіка «Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (завантажити).

Згідно з ними, у 2019 році податківці планують перевірити 1657 фізосіб (на три особи більше, ніж в останньому оновленні за червень) та 345 юросіб з питань ЄСВ, ПДФО та ВЗ (на чотири менше ніж в оновленні за червень).

 

Поліція більше не буде боротися з економічними злочинами
2 вересня 2019 року на своєму першому засіданні новий Уряд прийняв рішення, яким ліквідував Департамент захисту економіки Національної поліції України.

«Поліція більше не має права просто так втручатися у діяльність бізнесу! Сьогодні ми ліквідували цей підрозділ, який займався розкриттям економічних злочинів. Бо ця одіозна структура не захищала бізнес, а систематично заважала йому працювати. Найчастіше через суд отримували ухвалу на проведення слідчих дій і починали обшук: витягували з офісу комп'ютери, бухгалтерію, а з каси – гроші, документи. Через це паралізували роботу підприємств, а потім вимагали у бізнеса «викуп», – прокоментував рішення Уряду Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Глава Уряду додав, що замість ліквідованого Департаменту буде створена ефективна структура для розслідування фінансових злочинів, куди зможуть прийти на роботу порядні та чесні працівники.

 

Мінфін запустив процес створення нової команди ДМС
4 вересня Мінфін повідомив, що він затвердив нову структуру і штатний розпис Державної митної служби України (ДМС). Гранична чисельність працівників центрального апарату становить 571 особу.

Такий крок запускає процес створення нового професійного складу митниці.

Під час розробки структури ДМС було враховано усі пріоритети роботи нового відомства. Це дало змогу створити Департамент спрощення процедур та сприяння торгівлі – новий підрозділ, результатом роботи якого стане полегшення процесу декларування, розвиток напряму авторизованих економічних операторів і процедур транзиту, введення автоматизованих систем проведення митного контролю.

Одним із пріоритетів також стане розвиток програми е-МИТНИЦЯ та редизайн ІТ-архітектури служби. Штатний розпис передбачає, що за цим напрямком у ДМС працюватиме 101 особа.

 

І наостанок – дві аналітики
У яких випадках з 30 серпня може прийти інспектор з праці та які він має надати документи? Коли виконання припису врятує від штрафної санкції, а коли – ні? Про це ми зазначали тут.

Збільшення розміру більшості штрафів, введення поняття вини платника податків, зміни до порядку розрахунку пені – все це зміни, які пропонуються внести до ПКУ законопроектом №1210. Про це читайте тут.

 

***

Наразі це все.
Більше новин на тему перевірок ви знайдете тут, а консультацій – ось тут.

До зустрічі!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Тематичні розсилки/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»