• Посилання скопійовано

Платник ЄП ІІ групи не може здавати в оренду житловий будинок загальною площею понад 100 кв. м

Чи можу я як платник єдиного податку за другою групою здавати власний садовий будинок площею 149,7 кв. м, із них житлової 59 кв. м? При цьому у техпаспорті БТІ зазначено, що будинок є житловим і в ньому є житлові площі.

Згідно з пп. 291.5.3 п. 291.5 ст. 291 Кодексу не можуть бути платниками єдиного податку фізичні особи — підприємці, які надають в оренду земельні ділянки, загальна площа яких перевищує 0,2 гектара, житлові приміщення, загальна площа яких перевищує 100 квадратних метрів, нежитлові приміщення (споруди, будівлі) та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 300 квадратних метрів.

Тобто якщо Ви надаєте в оренду будинок, загальна площа якого 149,7 квадратних метрів, Ви не можете бути платником єдиного податку.

 

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»