• Посилання скопійовано

Платники ЄП 4-ї групи не ведуть Книгу обліку доходів та витрат

Чи повинна юридична особа — платник єдиного податку вести Книгу обліку доходів та витрат, затверджену наказом №477?

Обов’язкове ведення Книги обліку доходів і витрат суб’єкта малого підприємництва, юридичної особи, форму якої затверджено наказом №477, було передбачено ст. 4 Указу про спрощену систему, дію якого припинено з 01.01.2012 р.

Починаючи з 01.01.2012 р. платники єдиного податку ведуть облік доходів і витрат у порядку, визначеному ст. 296 Податкового кодексу.

Зокрема, відповідно до пп. 296.1.3 п. 296.1 ст. 296 Податкового кодексу платники єдиного податку 4-ї групи для обчислення об’єкта оподаткування використовують дані спрощеного бухгалтерського обліку щодо доходів та витрат з урахуванням положень п. 44.2 ст. 44 Податкового кодексу.

Згідно з п. 44.2 ст. 42 Податкового кодексу платники єдиного податку, які відповідають критеріям, визначеним пп. 291.4.4 п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу, ведуть спрощений бухгалтерський облік доходів та витрат з метою обчислення об’єкта оподаткування за методикою, затвердженою Мінфіном України.

Отже, починаючи з 01.01.2012 р. для платників єдиного податку — юридичних осіб, які належать до 4-ї групи, Податковим кодексом не передбачено ведення Книги обліку доходів і витрат.

Для обчислення об’єкта обкладення єдиним податком такі суб’єкти господарювання використовують дані бухобліку.

 

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»