• Посилання скопійовано

Туристичний збір в агента-«єдиноподатника»

ФОП 3-ї групи за ставкою 5% (вид діяльності — діяльність готелів та подібних засобів розміщення), є агентом зі сплати туристичного збору. Як правильно зазначити суму мого доходу для сплати єдиного податку — 5%. Чи можна зазначати у декларації суму за мінусом 1% від доходу (туристичний збір).

Ні. Відповідно до пп. 268.5.1 ст. 268 ПКУ від 02.12.10 р. №2755-VI фізичні особи — підприємці уповноважуються сільською, селищною або міською радою справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою. Згідно з пп. 268.6.1 ст. 268 Податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов’язаних із тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання. Пунктом 293.3 ст. 293 ПКУ передбачена відсоткова ставка єдиного податку для третьої та четвертої груп платників єдиного податку в розмірі: 3 відсотки доходу — у разі сплати ПДВ згідно з цим Кодексом; 5 відсотків доходу — у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку.

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»