• Посилання скопійовано

Кальян — не для «єдиноподатників»

Чи може підприємець — платник єдиного податку подавати у кафе для розкурювання кальян?

Платник єдиного податку, що здійснює свою діяльність у ресторанному бізнесі, може обслуговувати своїх клієнтів, здійснюючи виключно роздрібний продаж пива та столових вин. На продаж підакцизних товарів (алкогольних напоїв та тютюнових виробів) пп. 291.5.1 ст. 291 ПКУ від 02.12.10 р. №2755-VI встановлено заборону. Законом України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» від 22.09.2005 р. №2899-IV визначено, що тютюнові вироби — це сигарети з фільтром або без фільтру, цигарки, сигари, сигарили, а також люльковий, нюхальний, смоктальний, жувальний тютюн, махорка та інші вироби з тютюну чи його замінників для куріння, нюхання, смоктання чи жування.

Виходячи з вищезазначеного, фізична особа — суб’єкт підприємницької діяльності, яка надає послуги з ритуального паління кальяну, не може застосовувати спрощену систему оподаткування, бо для приготування кальяну використовується (продається) спеціальний тютюн із додаванням ароматизованих сумішей.

 

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»