• Посилання скопійовано

Проценти банку не включаються до доходу «єдиноподатника»

Яким податком обкладаються пасивні доходи у вигляді процентів банку (пп. 1 п. 292.1 ст. 292 ПКУ), що надійшли на розрахунковий рахоное ФОП —платника ЄП 3-ї групи та в якому звіті ці доходи відображають?

Згідно з п. 292.1 ст. 292 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI (зі змінами та доповненнями) доходом платника єдиного податку для фізичної особи — підприємця є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду у грошовій формі (готівковій та/або безготівковій), матеріальній або нематеріальній формі, визначеній пунктом 292.3 цієї статті. При цьому до доходу не включаються отримані такою фізособою пасивні доходи у вигляді процентів, дивідендів, роялті, страхові виплати та відшкодування, а також доходи, отримані від продажу рухомого і нерухомого майна, яке належить на праві власності фізособі та використовується в її господарській діяльності.

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»