• Посилання скопійовано

Штрафи за неподання декларацій ЄП у 2012 році не застосовуються

ФОП-«єдиноподатник», 2 група, з початку 2012 р. не здійснював підприємницьку діяльність, але авансові платежі сплачував щомісяця. За підсумком І кв. не подав Декларацію платника єдиного податку. Чи потрібно йому тепер подавати Декларацію за І кв. та півріччя, чи тільки за півріччя? Чи очікують цього підприємця штрафні санкції?

Згідно з Законом України від 04.11.2011 р. №4014-VІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності» податковим (звітним) періодом для платників податків єдиного податку другої — четвертої груп є календарний квартал. Відповідно цього Вам необхідно подати до органу податкової служби податкову декларацію за перший квартал 2012 року та другий квартал 2012 наростаючим підсумком з початку року. Згідно з Законом України від 24.05.2012 р. №4834-VІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм» пункт 7 підр. 10 р. ХХ «Перехідні положення» доповнено абзацом 2 такого змісту: «Штрафні санкції до платників єдиного податку за порушення у 2012 році порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій платника єдиного податку та повноти сплати сум єдиного податку платниками не застосовуються»

Джерело: ДФС в Одеській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»