• Посилання скопійовано

Які податкові зміни очікують «єдинників»

«Єдинників» 3-ї — 6-ї груп змусять застосовувати РРО

Державна податкова служба має намір змусити застосовувати касові апарати велику частину малого бізнесу: 3-ю групу «єдинників» (нині вони, разом з 1-ю та 2-ю, не повинні використовувати реєстратори розрахункових операцій), а також інтернет-магазини. За словами голови Федерації профспілок працівників малого та середнього підприємництва «Єднання» Наталії Кожевіної, малий та середній бізнес зіткнеться з проблемами, починаючи від реєстрації до встановлення і використання РРО. «Потрібно наймати бухгалтерів, які працюватимуть із ними, і юристів — для відстежування законності дій податківців, бо є випадки, коли податківці підставляють бізнес, а у сфері застосування РРО великі штрафи», — говорить Н. Кожевіна.
У ДПС запевняють, що витрат малий бізнес не матиме. «Ми запровадили поняття електронної касової стрічки, і найближчим часом на сервер НБУ будуть заведені всі касові апарати. І до нас надходитиме інформація про виручку. Ми не говоримо про людей, які стоять на ринку, ми їх не чіпаємо, але бізнес, який входить до 3 — 6 групи, використовуватиме РРО», — заявив Олександр Клименко. При цьому «єдинникам» з 5 — 6 груп знімуть обмеження щодо кількості найманих працівників — 20 і 50 відповідно — та знизять ставку податку з 7 і 10% до 5 і 7%.

Джерело: Коммерсант-Україна

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»