• Посилання скопійовано

Банківські витрати не віднімаються від доходу підприємця

Я — ФОП на ЄП. Я уклав договір із підприємством, за яким воно має заплатити мені за надані послуги 1000 грн. При цьому в договорі сказано, що банківські витрати, пов'язані з переказом цих коштів, несе одержувач платежу, тобто я. Підприємство перераховує 1000 грн, його банк стягує комісію 20 грн, і мені на рахунок надходить 980 грн. У виписці мого банку відображено всі три суми. Запитання: яку суму я повинен враховувати як свій дохід: 1000 грн, як у виставленому рахунку, чи 980 грн — суму, фактично зараховану на мій рахунок?

Згідно з пп. 296.1.1 ПКУ — платники єдиного податку другої групи ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.
Тобто вам треба зазначати всю суму доходу (1000 грн), банківські витрати не враховуються.

Джерело: ДФС у Черкаській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»